2020: Eindejaarsgedicht

Verlichte dichtregels sieren deze donkere dagen voor kerst de toren van de Gerarduskerk in Stratum. De projectie is een initiatief van het Stratums Dwaaltheater. 

Dat vroeg wijkbewoonster en tekstschrijfster Pleun Kicken-van der Aa om met een kort gedicht de buurtbewoners een ‘warm gevoel’ te geven en in coronatijd een hart onder de riem te steken. 

Wat volgde was een paar weken van schrijven en schrappen. Doodeng vind ik het, want hoewel ik tekstschrijver ben, is dit toch behoorlijk uit mijn comfortzone.

Kicken was verrast én vereerd, toen zij eind november werd benaderd. Maar ook vond ze het een beetje spannend: ,,Ik ben tekstschrijver, geen Merel Morre of Iris Penning. Ik ben ook niet in de race voor stadsdichter. Maar ik ken wél het gevoel van de buurt, dus ik dacht:  ik zal eens een poging wagen. Ik heb het woord Gerardusbuurt op een wit vel papier gezet en heb de woorden opgeschreven die bij mij opkwamen.” 

Elke avond zie je wel mensen bij de toren staan kijken.

Kicken krijgt naar eigen zeggen veel ‘ongelooflijk positieve’ reacties uit de buurt. ,,En elke avond zie je wel mensen bij de toren staan kijken.” De ode aan de Gerardusbuurt is nog tot eind deze maand te zien: 

Website: www.leveninletters.nl

Instagram: @leveninletters

Facebook: Leven in Letters

Veel positieve reacties van buurtbewoners.

Veel aandacht in de media.

Eindhovens Dagblad
Nu.nl
IndeBuurt.nl